Sarı Abiye Elbisenin Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Sarı Abiye Elbisenin Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Düğün, balo, mezuniyet ya da başka bir özel akşamda şık bir sarı abiye elbiseyle hangi ayakkabı daha çok yakışır ve hangi ayakkabı tipi vücut yapınıza uygundur? Bu sorular abiye satın almak isteyen herkesin en çok üzerinde durduğu sorulardır. İşte, vücut tipinize göre seçebileceğiniz abiyeler, ayakkabılar ve sarı abiyeye uygun ayakkabı renkleriyle ilgili tüm detaylar…

Sarı Renk Abiyeye Hangi Ayakkabı Uyar?

Sarı abiye modellerine uyacak ayakkabıya karar vermeden önce abiyedeki desenlere, işlemelere odaklanmak gerekir. Sarı abiye elbise üzeri taşlı ve desenli ise ayakkabınız sade olmalıdır. Elbiseniz düz kesimse daha gösterişli aksesuarlar ile gece şıklığını tamamlayabilirsiniz. Elbisenizin etek boyu da ayakkabı açısından önemlidir. Mini eteklerde ayakkabınız sürekli görüş alanında olacaktır. Uzun elbisenin altından görünüp kaybolduğunda da akılda kalıcı bir model olması önemlidir ki gece boyunca herkes ayakkabınızı merak etsin.

“Sarı abiye altına hangi renk ayakkabı?” sorusu, elbisenin tonuyla da ilgilidir. Genellikle sarı abiye elbisenin altına giyilecek ayakkabı tam kontrast oluşturmayan, ton sür ton olabilecek renklerde tercih edilir. Sarı, sıcak bir renktir; zenginliği ve güneşi çağrıştırır. Bu nedenle altına giyilecek ayakkabı da bakır renkli ince taş şeritli olabilir. Pudra rengi ya da nude ayakkabı modelleri elbiseyi ve bacaklarınızı daha çok ön plana çıkarır. Mor, çivit mavi modeller de çantayla tam bir kombin yapılırsa çok şık durur.

Sarı Abiye Elbisenin Altına Stiletto Giyilir mi?

Stiletto ayakkabı, topuğu ince ve sivri burunlu ayakkabı modelidir. Bu model, ayakları zarif gösterirken topuk yüksekliğine göre vücuda da daha estetik bir duruş kazandırır. Özellikle önemli davetlerde ince topuklu ya da önden zarif detaylar eklenmiş stiletto’lar her zaman diğer ayakkabılara nazaran daha çok dikkat çeker. Sarı abiye elbiselerin altına stiletto giymek için abiyenin kumaş, kesim ve etek boyuna dikkat etmek gerekir. Mini abiye elbise ile yüksek topuklu şık bir stiletto her zaman iyi bir kombin oluşturur. Özellikle yazın tercih edilen tiril tiril kumaşlı abiye mini elbiseler sarı renk olunca çok daha canlı ve enerjik durur. Stiletto’nun da bu enerjikliği yansıtması önemlidir. Üzeri çiçekli ve taşlı stiletto modelleri, düz renk sarı abiye elbiseler için ideal kombinlerdir. Doğru kesim elbiseye doğru tasarım stiletto ile tüm davetlerin en şık giyinen kişisi olmanız mümkün; yeter ki elbisenin rengi ve modeli ile ayakkabının tasarımı birbiriyle yarışmayıp tam bir uyum oluşturabilsin.

Vücut Tipine Göre Ayakkabı Seçimi

Ayakkabı seçiminde de vücut tipinize uygun modeller seçerek tüm gece boyunca rahat ve konforlu vakit geçirmeniz mümkündür.

  • Minyon: Minyon tiplerde bacak boyunu mümkün olduğunca uzun göstermek için ayakkabının bilekten bantlı olmamasına dikkat etmek gerekir. Yüksek topuklu ayakkabılar tercih edilmelidir.
  • Kum Saati: İnce bel ve nispeten geniş kalçaların altına giyilen ayakkabının ince topuğu kalçanızı ön plana çıkaracağından yüksek ve kalın topuk idealdir.
  • Armut: Açık ayakkabı modelleri size göredir. Ayakkabının topuğunun yüksek olması, ön tarafta tokasının olması ve dikkat çekmesi önem taşır.
  • Elma: Bacaklarınızı daha uzun göstermek ve odak noktasını bel kısmından aşağı doğru kaydırmak gerekir. Platform ve takoz topuklu ayakkabılar idealdir. Abiye elbise altına şık duracak abiye sandaletler de uygun olabilir.
  • Dikdörtgen: Yuvarlak burunlu topuklu ayakkabılar ile görünüşünüze yumuşak hatlar kazandırabilirsiniz. Çok yüksek olmayan topuklar, sarı abiye elbisenin altına nude, açık kahverengi ayakkabılar giyerek bacak boyunuzu daha uzun göstermeniz mümkündür.

Sarı Abiye Altına Ayakkabı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vücut şekline göre ayakkabı modeli buldunuz ve satın almak üzeresiniz. Sarı abiye elbise altına ayakkabı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken kriterler şöyledir:

  • Yüksek topuklu ayakkabı giymekten hoşlanıyor ama tüm gece ayakta durmak zorundaysanız şık bir yüksek topuklu sandalet tercih edebilirsiniz. Abiye elbise sarı renk ise uygun renkte kalın topuklu sandaletleri kullanabilirsiniz.
  • Sarı renkli ve desenli abiye elbiseniz varsa ayakkabı ve çantanız mümkün olduğu kadar sade olmalıdır. Üzerinde fazla hareket olmayan abiye ayakkabıları tercih etmelisiniz. Nude ya da şeffaf ama önü ve topuğu taş işlemeli bir stiletto ile estetik tarzınızı yansıtmanız mümkün. Tek renk ve düz kesim sarı abiye elbise tercih ettiyseniz detaylı stiletto’lar ile kombin yapabilirsiniz.
  • Geniş baldırlara sahipseniz bilekten bantlı, bacağa sarılan topuklu ayakkabılar yerine odak noktasını baldırda toplamayacak modellere yönelmeniz önem taşır.
  • Topukların ince oluşu zarafeti artırır. Ancak vücut tipinize ve boyunuza dikkat etmeniz,  topuk yüksekliğini buna göre seçmeniz gerekir.
  • Abiye elbise altına düz ayakkabı giyildiğinde bu, elbisenin döküm ve kıvrımlarını tam olarak ifade etmesini engeller.

Abiyelerinizin altına mükemmel kombini oluşturacak estetik tasarımlı egelin ayakkabılar ile gecenin en zarif kişisi siz olacaksınız.

Etiketler: Abiye Ayakkabı Seçimi
Ocak 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR