Uzun Elbise Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Uzun Elbise Altına Nasıl Ayakkabı Giyilir?

Düğün, nişan, mezuniyet, kutlama gibi özel organizasyonlarda sık tercih edilen uzun elbiseler, zarif bir görünüm yaratmanızı sağlar. Şifon, çiçekli, tüllü, düz renkli, dekolteli uzun elbise modelleri ile şık abiye ayakkabı modellerini birlikte kullanabilirsiniz. Uzun elbise giydinizde ayakkabı seçerken kendi boyunuza ve elbisenin yapısına uygun seçenekleri değerlendirmeniz gerekir. Tamamen uzun olan elbiseler altına, kolay giyilen dolgu topuk modelleri tercih edebilirsiniz. Ayak üstünde veya bilekte kesilen elbiseler için ince bantlı topuklu abiye ayakkabılar uygun bir seçim olur.

Uzun Abiye Elbise Altına Topuklu Ayakkabı Giyilir mi?

Uzun elbise modellerinde boyunuz kısa ise topuklu ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Özellikle minyon tipli kadınlar, uzun elbise giyerken bacak boyunu kesmeyen, bilek detayı olmayan abiye ayakkabıları tercih edebilir. Eğer uzun boyluysanız çok fazla topuklu ayakkabı giymeniz zorlama bir görüntü yaratabilir. Bu nedenle elbise altına tercih edeceğiniz topuklu ayakkabının modeline karar verirken bazı noktalara dikkat etmeniz önemlidir. Elbise ayakkabının görünmesine engel oluyorsa kalın topuklu ve rahat kullanım sunan modelleri değerlendirebilirsiniz. Şifon, tül, çiçekli elbiseler yaz aylarında sık tercih edilir. Sahil, kumsal, bahçe, teras etkinliklerinde bu elbiseleri, taşlı sandaletler ile tamamlayarak bohem bir stil yaratabilmeniz mümkün.

Uzun Abiye için Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Elbisenin modeline uygun ayakkabı seçmeniz gerekir. Abartılı elbiseler tercih ettiğinizde ayakkabı modelinde sade tasarımlara yönelebilirsiniz. Düz renk topuklu ayakkabılar abiye elbisenizi tamamlar.
  • Yere kadar uzanan uzun elbiseler için hafif yapılı, ince bantlı, ideal topuk boyuna sahip ayakkabılar uygun olur. Kalın topuklu ayakkabılar çok uzun abiyeler ile kaba bir görünüm yaratabilir.
  • Kendi boyunuza göre topuk yüksekliği seçmeniz gerekir. Uzun boylu kadınlar, yüksek topuklular ile dengede durmakta zorlanabilir. Bedeninizin orantılı bir görünüm yaratması için kendi boyunuza uygun topuk yüksekliği tercih etmeniz önemlidir. Zayıf gösteren abiyeler ile ince bantlı ayakkabıları bir arada kullanabilmeniz mümkün.
  • Abiye altına tercih ettiğiniz ayakkabı içinde mutlaka rahat olmanız gerekir. Aksi halde yürürken zorluk yaşayabilirsiniz. Denge kaybı veya dik olmayan bir duruş elbisenizin tasarımını da gölgeler. Bu nedenle ayakkabınızla etkinlik öncesinde prova yapabilirsiniz.
  • Ayak yapınıza uygun modeller tercih ederek davet boyunca rahat edebilirsiniz. Taraklı ayaklar kapalı stiletto modeller ile sorun yaşayabilir. Bu nedenle eğer ayağınızın kapalı ayakkabılar ile rahat edemediğini düşünüyorsanız ince veya kalın bantlı topukluları tercih edebilirsiniz.

Uzun Elbise Altına Platform Topuklu Ayakkabı Giyilir mi?

Uzun elbiseler, her zevke hitap eden farklı tasarımlarıyla öne çıkar. Kendi özgün stilinizi ortaya çıkarmak için uzun elbise modellerini değişik parçalar ile bir arada kullanabilirsiniz. Platform topuklu sandalet modeller, son dönemlerin trend olan parçalarıdır. Uzun, çiçekli, şifon, tüllü, fırfırlı elbiseler ile bu ayakkabıları kombinleyebilirsiniz. Kaygısız ve bohem bir stil yaratmak için dolgu topuk hasır sandalet modelleri iyi bir seçim olur. Tote çantalar, boncuklu takılar, dalgalı ve salaş örgülü saçlar ile tarzınızda bütünlük yaratabilmeniz mümkün.

Yere değen uzun abiye elbiseler için platform topuklu ayakkabılar uygun olabilir. Eğer ince topuk giymekte zorlanıyorsanız, rahat bir gece geçirmek istiyorsanız uzun elbise altına platform ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Hareket halinde daha rahat etmenizi sağlayan bu ayakkabılar, sıra dışı bir görünüm sunmak için idealdir. Farklı bir kombin oluşturmak için değişik tarza sahip parçaları tek bir kombinde buluşturabilirsiniz.

Siz de katıldığınız özel etkinliklerde doğal güzelliğinizi ortaya çıkarmak, şık ve cool bir görünüm yaratmak, zarif bir stil oluşturmak için egelin ayrıcalığı ile sunulan abiye ayakkabı modellerini inceleyebilir, elbisenize en uygun olan egelin ayakkabı modelini hemen şimdi satın alabilirsiniz.

Etiketler: Abiye Ayakkabı Seçimi
Ocak 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR