En Şık Abiye Saç Modelleri

abiye-sac-modelleri

Herkes bilir ki bir kadın için en önemli aksesuarı saçlarıdır. Bu yüzdendir ki önemli günler için hazırlanırken tercih edilecek saç modeli de en az elbise kadar mühimdir. Bir elbiseyi hangi saç modeliyle tamamlayacağınız oldukça dikkat gerektiren bir konudur. Abiye saç modelleri zaman değiştikçe ona ayak uydurur. Örneğin eskiden birçok kadın önemli günlerde topuz yapmayı tercih ederdi. Şimdi ise daha salaş modeller de abiye saç modelleri arasında yerini alır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hangi özel gün için hazırlandığınızı belirlemektir. Resmi ya da rahat abiye saç modelleri arasından hangisini seçeceğiniz nereye gittiğinize göre değişim gösterir. Saç modelini seçerken giyilecek elbisenin modeli de önem arz eder. Çok desenli ve motifli bir abiye elbise hareketli saçlarla değil sade ve şık saçlarla daha uyumludur. Aksi takdirde şık olmak isterken rüküş olma ihtimali gözden kaçırılmamalıdır. 

Örgülü Abiye Saç Modelleri

Örgülü saçlar çok eski yıllardan beri oldukça dikkat çeken saç stilleri arasında yerini alır. Birçok kadının evde daha rahat edebilmek adına yaptığı bu model kuaför eli değdiğinde abiye saç modelleri arasında yerini alıyor. Hem salaş bir hava verip hem de çok şık görünmek isteyen herkes abiye elbise ile örgü saç modelleri tercih edebilir. Örgünün birden fazla modeli bulunur. Örgü topuz modelleri düğün ve nikah davetlerinde rahatlıkla tercih edilebilir. Yarım örgü modelleri de sade abiye elbise çeşitleri ile oldukça iyi bir ikili durumundadır. 

                   

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At Kuyruğu Abiye Saç Modelleri

Hem derli toplu hem de her yere uyumlu bir model isteyenlerin vazgeçilmezi at kuyruğu saç modelleridir. Birden fazla alternatifi olan bu saç her yerde şık görünmenizi sağlar. Lüks davetlerde ya da düğünlerde ön kısmı kabarık maşalı at kuyruğu model tercih edilebilir. Eğer yaz aylarındaysanız önü örgülü at kuyruğu abiye elbiselerle oldukça güzel bir ahenk yaratacaktır. Sade bir abiye elbise giyilecekse uçları dalgalarla hareketlendirilmiş at kuyruğu kullanılabilir. Oldukça dikkat çekici bir elbise seçildiğinde sade at kuyruğu daha doğru bir tercih olabilir. 

 Maşalı Abiye Saç Modelleri

Uzun saçlı kadınlar kadar kısa saçlı kadınların da çok sevdiği modellerden biri olan maşalı saç modelleri birçok farklı seçeneğiyle en dikkat çeken seçenekler arasındadır. İri maşalar özellikle kısa saçlar için iyi bir alternatiftir. Bunun yanı sıra su dalgası olarak da bilinen ince maşa da bir diğer abiye saç modelleri arasındadır. Maşa yaptıktan sonra en doğal görünüm için saçlar tarakla açılabilir. Böylece doğal dalgalı saç görünümüne kavuşulur. Bu da abiye kıyafetlerle en çok kullanılan saç stillerinden biridir. Maşalı saçlar toplu ya da açık olarak rahatlıkla kullanılabilir. Yarım toplu maşalı saçlar da son zamanlarda revaçta olan bir alternatiftir. 

Kısa Abiye Saç Modelleri

Sanılanın aksine kısa saçları abiye için hazırlamak uzun saçlara nazaran daha kolaydır. Örneğin şık bir toka ile saçları yandan toplamak gibi. Kısa saçlara maşa da çok yakıştığı için abiye ile tercih edilebilir. Bunun yanı sıra kısa saç abiye modelleri arasında saçları geriye doğru tarayıp ıslak görünüm vermek de yer alır. Bu saç stili kısa saçlılar tarafından sıklıkla kullanılan pratik ve şık bir alternatiftir. Abiye elbisesiyle saçlarını ahenkle dans ettirmek isteyenler kaynakla arzu ettikleri görünüme kolayca kavuşabilir. Aynı şekilde çıt çıt denen çıkarılması kolay saçlarla da bu görünüme rahatlıkla kavuşulabilir. Bunlar uğraşmak istemeyen kısa saçlı kadınlar için en pratik seçim fönlü saçları elbiseye uygun toka ile taçlandırmak olur. Böyle bir tercihte elbisenin olabildiğince göz alıcı olması güzel bir bütünlük oluşturacaktır.

Topuz Abiye Saç Modelleri 

Her zaman en çok kullanılan ve sevilen model açık ara farkla topuz modelleridir. Gösterişli ve derin detayları olan bir abiye tercih edildiğinde en güzel saç modeli şüphesiz balerin topuz olacaktır. Son derece sade ve şık olan bu topuz modeliyle oldukça alımlı olmak mümkün. Eğer sade ve düz renklerde bir abiye giyiliyorsa dağınık topuz yerinde bir seçimdir. Dağınık topuz yerine mısır örgülü topuz modeli de kullanılabilir. Sportif olduğu kadar şık bir görüntü katan örgülü topuz seçenekleri her yaş kadın için uygun olan abiye saç alternatifidir. 

Abiye Saç Modeli Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Saçları iyi tanımak hangi modeli yapacağınız konusunda en büyük tüyodur. Eğer saçlarınız dalga tutmuyor, hemen düzleşiyorsa dalgalı açık saç modelleri sizin için uygun bir seçenek değil demektir. Bu gibi saçlara sahip kişiler için topuz ya da at kuyruğu gibi modeller daha doğru olabilir. Eğer kalın telli, gür saçlarınız varsa ahenkle dans eden dalgalar size yakışabilir. Maşadan ziyade kırık fön ile dalgalara sahip olmak daha iyi bir tercihtir zira kalın telli saçlar maşa ile daha da gür görünebilir. Ombreli saçlara sahip kadınlar saçlarını toplamak yerine açık bırakabilir. Çünkü toplanan modellerde saçın dipleriyle boyları arasındaki geçiş görünmeyeceği için renk farkı göz tırmalayıcı görünebilir. Bunun önüne geçmek için yapılacak şey açık modellere başvurmaktır. Örneğin hacimli bir fön ombreli saçlar için hoş bir seçenektir. Yarım toplanan saçlar kısa saçlar için de uzun saçlar için de kurtarıcı modeller arasında yer alır. Toka ya da çiçek gibi şık bir aksesuarla da taçlandırılabilir. Saç modeli abiyeyi tamamlayacak şekilde seçilmelidir. Çok göz alıcı bir elbiseye çok sönük saçlar doğru bir seçenek olmayacağı gibi çok gösterişli saçlar da karmaşık bir görünüm ortaya çıkarır. Bunun önüne geçebilmek adına dengeyi sağlamak oldukça önemli bir durumdur.
 

Etiketler: Blog
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR