Mezuniyet Saç Modelleri

Mezuniyet Saç Modelleri

Sıkıcı sınavlar ve ders notları tüm sene sizi yormuş olabilir. Yoğun tempoda çalıştığınız, belki de sabahladığınız onca günün ardından kutlamayı elbette hak ettiniz. Mezuniyet elbisenizi de seçtiyseniz sıra en önemli bir diğer adıma gelir; saçlarınıza! Mezuniyet saç modelleri tamamen kişiye özeldir. Yüz şekliniz ve saç boyunuza göre size en çok yakışan modeli yaptırmanız gerekir. Burada kıstas alınması gereken bir diğer unsur şüphesiz elbisenizdir. Eğer kabarık bir kıyafet tercih ettiyseniz sade topuzlar çok yakışabilir. Saçlarınızı açık bırakmak istiyorsanız peri kızlarını andıran yarım örgülü modeller özel güne oldukça uygun olacaktır. Elbiseniz fazla sade ve zarif ise sadece düz fönle bile muazzam görünebilirsiniz. Mezuniyet saç modelleri için diğer alternatifler neler? Şimdi daha yakından inceleyelim;

  • Topuz Mezuniyet Saç Modeli

Topuz tüm saçların toplandığı bir modeldir. Saçlar tepeden ya da alttan şekilli bir şekilde tokalarla tutturularak toplanmış olur. Yüz tamamen ortaya çıkar. Tüm topuz saç çeşitleri oval yüz şekli için son derece uygundur. Hafif çıkıntılı elmacık kemikleriniz varsa bu saç modelini rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Yüz tipiniz uzun ya da genişse ve mezuniyette topuz yaptırmak istiyorsanız saçınızın iki yanından bıraktıracağınız birer tutam saç ile dengeli bir görüntü yaratabilirsiniz.

  • Örgülü Mezuniyet Saç Modeli

Son zamanlarda örgülü saç modelleri hem mezuniyette hem de düğünlerde en çok tercih edilen saç modeli haline geldi. Bu kadar popüler olması modern ve neşeli bir izlenim vermesinden kaynaklıdır. Mezuniyet için örgülü saç modelleri açık ya da toplu olarak tercih edilebilir. Açık örgü saç yaptırmak istediğinizde saçınızın sadece bir kısmını örüp bir kısmını açık bırakmış olursunuz. Dilerseniz tüm saçı mısır örgüsü tarzı bir örgüyle ördürüp şık bir saç tokası takarak da son derece hoş görünebilirsiniz. 

  • Dağınık Mezuniyet Saç Modeli

Dağınık topuz olarak da bilinen dağınık saç modelleri, tüm yüz tipleri için gayet uygun bir seçimdir. Saçlar arkada ya da belirli bir simetride fakat dağınık bir şekilde toplanarak elde edilir. Gençler için son derece uygun bir topuzdur. Bukleli saçlarla ya da düz saçlarla yapılabilir. En iyi dağınık topuz görüntüsüne maşalı saçlarla ulaşmak daha kolaydır.

  • Fransız Mezuniyet Saç Modeli

Fransız topuzu, tüm saç tutamının döndürülerek yapıldığı saç şeklidir. Fransız bükme topuzu için daha çok üniversite mezuniyet saç şekilleri arasında yer alır demek daha doğru olacaktır. Nispeten daha küçük yaşlardaki kişiler için doğru bir seçim olmayabilir. Bu modeli yaptırmak isterseniz saçlarınızın bir miktar uzun olması gerekir. Aksi takdirde saçlara burgu şekli verilemeyebilir. 

  • Salaş Mezuniyet Saç Modeli

Salaş saçlar modern ve dinamik olduğundan gençlerin en sevdiği saç şekilleri arasında yer alır. Saçlarınız kısaysa hafif dalgalar vererek bir kısmını tepeden toplayabilirsiniz. Sprey İle destekleyerek şeklini korumasını sağlayabilirsiniz. Uzun saçlara sahipseniz örgülü salaş saç modelleri deneyebilirsiniz. Saçlarınız kulak hizasındaysa hafif kabarıklık vererek yandan ayırabilirsiniz. Tüm yüz ve saç tipine sahip kişiler salaş saç stili kullanabilir.

  • Düz Mezuniyet Saç Modeli

Abartıyı sevmeyen biriyseniz düz saç modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Sadece saçlarınızı düzleştirebileceğiniz gibi aksesuar kullanarak da modeli taçlandırabilirsiniz. Düz mezuniyet saçı için eğer saçlarınız uzunsa katlı kesim yaptırmak doğal bir farklılık katacaktır. Kabarık ve kıvırcık saçlı kişiler saçlarının ilerleyen saatlerde dalgalanmaması için yüksek tutuş gücüne sahip spreylerden faydalanabilir. En iyi sonuç için saçlarını düzleştirmeden evvel de gerekli bakım ürünleri kullanılabilir.

  • Dalgalı Mezuniyet Saç Modeli

Dalgalı saçlar tüm zamanların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır. Dilerseniz mezuniyette de farklı şekillerde dalgalı saç tercih edebilirsiniz. Çok uzun saçlarda maşa oldukça güzel duran bir modeldir. Ekstra bir şey yapmadan alımlı saçlara sahip olmuş olursunuz. Saçlarınız orta boy ya da kısaysa su dalgası modelleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yüzünüz çok küçükse dalgalı saç çehrenizin iyice küçük görünmesine sebep olabilir, yüzünüzü arka planda bırakabilir. Uzun ve geniş yüz hattı olanlar, oval yüzlü kişiler için oldukça uygundur.

  • Burgulu Mezuniyet Saç Modeli

Burgulu saç modelleri çok farklı şekillerde olabilir. Burgulu örgü tüm yüz şekli için uygun olan bir modeldir. Saçların bir kısmı yan taraftan şekle uygun olarak örülür. Burgulu yarım topuz alnı ortaya çıkardığından geniş alınlıysanız hoşunuza gitmeyebilir. Burgulu yarım toplama saç modeli de aynı şekilde yüzün üst kısmını ortaya çıkarır. Bu modeller ombreli saçlarda son derece hoş görünür. Tek renk saç rengine sahipseniz de elbette dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. 

  • At Kuyruğu Mezuniyet Saç Modeli

Saçları tepeden toplama şekline at kuyruğu modeli denir. Esasında evde de sıklıkla yaptığımız bir model olsa da özenli yapıldığında tam bir özel gün saçı haline gelir. Orta uzunluktaki ya da kısa saçlar için hoş durmayabilir. At kuyruğu kendisini uzun saçlarda daha iyi gösterir. Eğer kısa saçlıysanız ve bu modeli istiyorsanız saçlarınıza kaynak taktırarak yaptırabilirsiniz. Küçük yüzlere ve dar alına sahip kişilere yakışan bir modeldir. Eğer uzun yüzünüz varsa ve dengeli bir görünüm yaratmak isterseniz tıpkı topuzda olduğu gibi önden birer tutam saç bırakabilirsiniz.

  • Yüksek Topuz Mezuniyet Saç Modeli

Topuz saç birbirinden farklı modellere sahiptir. Bunlardan biri de tepeden yapılan topuz türüdür. Yüksek topuz modelleri genç yaştaki kişilere çok yakışan saç çeşitleri arasında bulunur. Eğer saçlarınız gürse bu modelle baş ağrısı yaşayabilirsiniz. İnce saçlarda şık durmakla beraber ağrı da oluşturmaz. Eğer saçlarınız çok kalın telliyse ara makas attırdıktan sonra yüksek topuz yaptırabilirsiniz. Kaş bölgesinde gerilme yaptığı için yüzünüzün de olduğundan daha dinamik görünmesine yardımcı olacaktır.

Etiketler: Mezuniyet Saç Modelleri
Ocak 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR